مصارف مهم تالك

۷۸ بازديد

مهمترين مصارف تالك بدين صورت مي‌باشد كه كاغذ سازي 42 درصد، پلاستيك 9.2 درصد ، سراميك 21 درصد ، رنگ سازي 8.5 درصد ، پوشش بام 5.4 درصد ، دارويي 2 درصد ، لوازم آرايشي 2 درصد و لاستيك ، خوراك دام ، كنترل آلودگي ، پوليش و كشاورزي كاربرد دارد.

كاغذ سازي

از تالك در سه مرحله در ساخت كاغذي مي‌توان استفاده كرد پركننده ، كنترل ناهمواري و روكش. 42 درصد تالك توليدي جهان در كاغذ سازي به مصرف مي‌رسد. بخش اعظم تالك در كاغذ سازي به عنوان ماده پركننده استفاده مي‌شود. ميزان تالك مصرفي در صنعت كاغذ سازي در سال 1994 بالغ بر 2.7 ميليون تن گزارش شده است. در آمريكا به دليل فراواني كائولن مورد نياز براي صنعت كاغذ سازي مصرف كائولن در اين صنعت بيشتر از تالك بوده و در اروپا مصرف تالك بيشتر است.

مزاياي استفاده از تالك به جاي كائولين به عنوان پركننده عبارتند از بهبود حالت نرمي ، تخلخل ، ماتي، سايش و انديس زردي. از تالك به دليل شكل صفحه‌اي و شفافيت بسيار خوب به عنوان روكش كاغذ استفاده مي‌شود. استفاده از تالك به عنوان روكش موجب ويژگيهايي در كاغذ مي‌شود كه عبارتند از گلاسه ، نرمي ، كاهش اصطكاك و افزايش كيفيت چاپ استفاده از تالك و يا كائولين به عنوان روكش بستگي به قيمت اين دو نوع ماده معدني دارد. بيش از 90 درصد تالك استفاده شده در آمريكاي شمالي در كاغذ سازي به منظور كنترل ناهمواري و كاهش چسبندگي است.

سراميك

21 درصد تالك توليدي جهان در ساخت انواع سراميكها به مصرف مي‌سرد. از تالك به دليل دارا بودن ضريب انبساط و انقباض مناسب ، ضريب پخش خوب و ارزاني قيمت در انواع سراميكها استفاده مي‌شود. در بدنه (بيسكويت) سراميكهاي سنتي از تالك به ميزان 30 تا 60 درصد استفاده مي‌شود. در سراميكهاي پيشرفته از تالك نيز استفاده ويژه مي‌شود.

سراميكهاي استاتيت كه به عنوان عايقهاي الكتريكي استفاده مي‌شوند، از تالك 10 درصد كائولين و 10 درصد كربنات باريم در دماي 1349 – 1355 درجه سانتيگراد (12-13 ساعت) ساخته مي‌شود. سراميكهاي كورديريت به دو روش ساخته مي‌شوند. مخلوط 44 درصد تالك خالص ، 41 درصد كائولين و 15 درصد اكسيد آلومينيوم و يا 50 درصد كائولين و 50 درصد كلريت غني از منيزيم.

پلاستيك

2.9 درصد تالك توليدي جهان در پلاستيك به عنوان ماده پركننده استفاده مي‌شود. در صنعت پلاستيك سازي به دليل شكل ، اندازه ، مقاومت حرارتي و شكل پذيري تالك از آن به عنوان ماده پركننده استفاده مي‌شود. تالك به منظور افزايش مقاومت مكانيكي و بالا بردن كيفيت سطح (كاهش خراشيدگي) ، به پلي پروپيلن (pp) افزوده مي‌شود. در اتومبيل از پلاستيكهاي مخصوص با عنوان پلاستيكهاي حرارتي مهندسي (ETP) استفاده مي‌شود. كاربرد ديگر تالك در پلاستيك به منظور جلوگيري از گرفتكي و چسبندگي در پلاستيك است.

رنگ سازي

امروزه تالك با اكسيد تيتان رقابت مي نمايد. حدود 8.5 درصد تالك توليدي جهان به عنوان ماده پركننده و رنگي در صنعت رنگ سازي استفاده مي‌شود. خواص مهم تالك در رنگ عبارت است از نرمي ، ضريب پخش خوب ، خنثي بودن در مقابل محلولها و وزن مخصوص كم.

مصارف ديگر

مصارف ديگر تالك عبارت است از مواد آرايشي ، پودر بچه ، به عنوان ماده پايين آورنده ضريب اصطكاك ، جوهر ، مهار كردن آتش سوزي ، مصارف دارويي و پارچه بافي.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.